Månadsbrev maj-juni

0
264
grass

Månadsbrev Lärkan och Svalan Maj

 

Nu är det bara en dag kvar till sommarlov! Som vi har längtat!
Tack till er som har svarat på fritidsenkäten. Vi har tagit del av svaren ni har gett och jobbar vidare med det under sommaren och fortsätter med det i höst.
Fortsättningsvis så vill vi gärna få kommentarer om varför ni tycker som ni gör, det blir enklare för oss att diskutera och gå vidare med era svar.

31/5 så hade vi vårt temaavslut. Hela den veckan var barnen ivriga och entusiastiska över att få visa upp vad de har gjort och vilket gott fika de har bakat. Temat trafiken har vi tittat på gatsmart.se (UR.se om ni vill titta hemma) hur man korsar gatan, vi har varit på ”språkpromenad” och tittat på vad det finns för skyltar, några barn har berättat och visat på storbilden deras väg till- och från skolan och hur många övergångsställen de har korsat, om de har åkt bil hur viktigt det är att ha säkerhetsbälte på sig och hur snabbt får en bil köra på en gata om det står en viss skylt på den gatan och hur man kan göra om man tycker att bilen kör för snabbt. Vi har tittat på hur en cykel ska vara utrustad, vad polisen tittar på om de stannar en cyklist och vad det finns för regler och normer kring cyklandet.
Vi hoppas att det gick bra på tipsrundan och att barnen kunde lära er mycket om miljö, återvinning, cyklar och trafikvett.
Glöm inte att det är ert ansvar att hämta er/era barn och gå med dem till skolavslutningen. Det ansvaret ska inte lämnas på personalen på fritids.
Vi vill också tacka er alla för detta fantastiska läsår!
Viktig information och datum

Se över era barns kläder att de har extrakläder och regnkläder och passande skor till vädret nu under sommaren på fritids.
Nu när det är sommar och solen står högt passar vi på att vara ute och göra saker, då är det viktigt att barnen har solskydd på sig! Om möjligheten finns ta gärna med er en extra solskyddskräm till fritids så ert/era barn får kleta på sig det här.

V. 32 slås fritidshemmen från Bålbro och Långsjö ihop till en enhet.

Tisdag 13/6 skolavslutning. Avslutningen är i Sporthallen på skolområdet och börjar kl. 17.00.

Torsdag 15/6 behöver alla föräldrar komma och hämta sina barn så tidigt som möjligt. 
Har ni frågor så kontaktar ni rektor.

Fredag 16/6 fritids stäng för planering.

Fredag 23/6 midsommarafton, fritids stängt.

Torsdag 17/8 och fredag 18/8 fritids stängt för planering.

Tisdag 22/8 skolstart

Torsdag 24/8 stänger fritids 16.00 för APT-möte och planering.
/Jessika, Verone, Ellis, Kenta och Emmy

Svalan 0739623421/0175-73984
Lärkan 0739623968/0175-73962

 

LEAVE A REPLY