Trafiksituationen vid gångfartsområdet och Skolvägen

0
398

Som några av er sett har vi börjat jobba med trafiksituationen vid gångfartsområdet. Det finns några saker som ganska enkelt skulle öka säkerheten för alla elever på väg till skolan på morgonen. Vi hade Rok, trafikingenjör från kommunen på besök och han fortsätter att hjälpa oss att förbättra situationen. Ni som körde ert barn till Skolvägen häromveckan fick också en lapp om tips vad vi tillsammans kan tänka på för att öka säkerheten i gångfartsområdet, läs och fundera vad ditt bidrag blir till den ökade säkerheten för våra elever.

1. Alla trafikanter respekterar gångfartsområdesreglerna som sträcker sig in på skolvägen också. Gående har företräde. Gångfartshastighet gäller i hela området, även in på Skolvägen.
2. Om man kör sitt barn till skolan och vill följa med in till skolan, parkera på de parkeringsplatser som finns vid Arkadien eller på Smedjevägen (på andra sidan gångfartsområdet)
3. Om man kör sitt barn till skolan svänger man in på Skolvägen och lämnar av sitt barn i avlämningszonen och kör direkt därifrån i lugn och ro.
4. Ingen parkering eller lämna bilen på någon av sidorna av Skolvägen.

När vi tittade på trafiken en vecka senare så såg vi att flera väljer att parkera på Smedjevägen och gå med barnen över gångfartsområdet. Väldigt bra tycker vi då det avlastar den hektiska situationen på Skolvägen. Vi såg också fler som valde att lämna sitt barn innan gångfartsområdet så att det blir mindre trafik in på Skolvägen.
Tack för alla goda förbättringar. Vi fortsätter göra elevernas trafiksituation ännu säkrare tillsammans.

Med vänlig hälsning
Skolledningen
Niclas, Erik, Cecilia och Sara

LEAVE A REPLY